Foto: AFP/Scanpix

Atbalsts ASV prezidentam Donaldam Trampam valsts iedzīvotāju vidū jau atkal sasniedzis 40%, vienlaikus pozitīvu vērtējumu izpelnījies viņa valdības darbs, reaģējot uz nesenajām postošajām viesuļvētrām, liecina telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujas dati.

Trampa veikumu kopumā pozitīvi vērtē 85% republikāņu un 9% demokrātu.

64% amerikāņu pozitīvi vērtē to, kā Trampa valdība reaģējusi uz nesenajām viesuļvētrām.

Neatkarīgo vidū valdības centienus pozitīvi novērtējuši 66%, republikāņu vidū - 90%, bet demokrātu vidū 44% valdības pūliņus vērtē pozitīvi un tikpat daudz negatīvi.

63% amerikāņu uzskata, ka valstī ekonomiskā situācija ir laba, un kopš Trampa stāšanās prezidenta amatā šīs skaitlis ir pieaudzis par sešiem procentpunktiem, sasniedzot augstāko atzīmi kopš 2001.gada.

Attiecībā uz vērtējumu ārpolitikai atbalsts nav tik izteikts.

Spriedzes kāpums attiecībās ar Ziemeļkoreju vairojis bažas ASV iedzīvotāju vidū. Puse amerikāņu tagad ar Ziemeļkoreju saista tūlītējus draudus. Ja aprīlī tādu bija 37%, tad šobrīd - 50%.

Administrācija ceturtdien Ziemeļkorejai noteica jaunas sankcijas.

Puse respondentu norādījusi, ka nepiekrīt tam, kā Tramps risina Ziemeļkorejas jautājumu (50%), bet 40% atzīst, ka piekrīt.

Arvien mazāk amerikāņu uzskata, ka krīzi iespējams atrisināt tikai ar ekonomiskiem un diplomātiskiem līdzekļiem (43%), un tas šajā jautājumā ir zemākais rādītājs, kas sarucis par desmit procentpunktiem kopš 2012.gada.

Vairums dotu priekšroku militāriem soļiem (58%), ja ASV neizdodas panākt savus mērķus ar ekonomiskiem un diplomātiskiem līdzekļiem. Kopš 2012.gada šādi domājošu amerikāņu proporcija pieaugusi par 20 procentpunktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!