Foto: AP/Scanpix
Zemes iedzīvotāju skaits 2050. gadā sasniegs desmit miljardus, liecina trešdien publicēti Francijā veikta pētījuma rezultāti. Šobrīd pasaulē dzīvo 7,5 miljardi cilvēku.

Rekordlielu iedzīvotāju skaita pieaugumu sagaida Āfrika - tās iedzīvotāju skaits līdz 2050.gadam dubultosies, bet līdz 2100. gadam četrkāršosies, teikts Francijas Nacionālā demogrāfisko pētījumu institūta (INED) pētījumā.

Šobrīd Āfrikā dzīvo sestdaļa Zemes iedzīvotāju - 1,2 miljardi, un tieši Āfrika ir rekordiste iedzīvotāju skaita pieauguma ziņā - Nigērā vidēji uz vienu sievieti ir 7,3 bērni, bet vidējais pasaules rādītājs ir 2,5 bērni.

Gandrīz visās Āfrikas valstīs, dažās arābu valstīs, Afganistānas, Indijas un Pakistānas daļās uz vienu sievieti ir vidēji 3-4 bērni. "Šajos reģionos arī turpmākajos gados saglabāsies spēcīgs demogrāfiskais pieaugums," pavēstīja prognozes autors Žils Pizons.

Saskaņā ar fonda "Pasaules iedzīvotāji" datiem, ja mūsdienu pasauli iedomājas kā ciemu ar 100 iedzīvotājiem, tad tajā dzīvotu 60 aziāti, 16 afrikāņi, 10 eiropieši, astoņi latīņamerikāņi, pieci ziemeļamerikāņi un viens cilvēks no Okeānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!