Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc vairākiem izvarošanas gadījumiem Itālijā amatpersonas otrdien aicinājušas palielināt policijas patruļu skaitu un pastiprināt videonovērošanu, kā arī pieņemt stingrākus likumus, lai novērstu vardarbību pret sievietēm.

Pēdējais izvarošanas gadījums, kas otrdien nonāca mediju uzmanības lokā, notika kādā nelielā Katānijas pilsētā, kur pacients izvaroja ārsti, kura viena strādāja nakts maiņā. Uzbrucējs vārda tiešajā nozīmē tika notverts ar nolaistām biksēm, kad sievietei izdevās no viņa aizbēgt.

Pirmdien kāda vāciete paziņoja policijai, ka viņa naktī tikusi aplaupīta un izvarota vienā no slavenākajiem Romas parkiem - Borgēzes villas dārzos (titulbildē).

Romas mērs Virdžīnija Radži paziņoja, ka Romā pastiprināta videonovērošana, un aicināja policiju palielināt patruļu skaitu pilsētās, norādot, ka šis bijis melns septembris Itālijai.

Radži, kas pārstāv populistisko Pieczvaigžņu kustību (M5S), aicināja pieņemt speciālus likumus, bet nepaskaidroja kādus.

Tikmēr Florencē divas amerikāņu studentes apsūdzējušas divus policistus izvarošanā. Jaunās sievietes apgalvo, ka policisti uzbrukuši viņām pēc tam, kad piedāvājuši aizvest mājās pēc diskotēkas. Policisti uz izmeklēšanas laiku atstādināti no amata.

Savukārt augustā uzbrukumā kūrortpilsētā Rimini tika izvarota kāda poļu tūriste un viņas draugs piekauts. Aizdomās par uzbrukumu tiek turēts tas pats grupējums, kas neilgi pēc tam uzbruka kādai sievietei no Peru. Saistībā ar šīm lietām aizturēti četri cilvēki.

Reaģējot uz šiem gadījumiem, pret imigrantiem noskaņotā partija Ziemeļu līga aicinājusi veikt izvarotājiem ķīmisko kastrāciju.

Itālijas politiķi un aktīvisti jau sen nosoda vardarbību pret sievietēm Itālijā, kas nereti izpaužas kā vardarbība ģimenē, bieži ar letālu iznākumu. Taču pēdējos izvarošanas gadījumos uzbrucēji, domājams, nav iepriekš pazinuši savus upurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!