Foto: AFP/Scanpix

Krievijas galvaspilsētā Maskavā ar pompozu pasākumu otrdien atklāts ieroču izgudrotāja Mihaila Kalašņikova piemineklis, ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Pasākumā piedalījušās izgudrotāja meitas un mazmazbērni, tostarp viņa meita Jeļena Kalašņikova, kura vada Kalašņikova Starpreģionālo biedrību. Fotogrāfijās redzams, ka pasākumu apmeklējuši arī Kalašņikova dzimtās Udmurtijas, kā arī Maskavas pilsētas pārstāvji.

Automātisko ložmetēju "AK 47" jeb "kalašņikovu" 2013. gadā mirušais izgudrotājs radīja pagājušā gadsimta 40. gados. Tas šobrīd tiek izmantots vairāk kā 100 pasaules valstu bruņotajos spēkos un atzīts par 20. gadsimta vienu no dižākajiem izgudrojumiem.

Piemineklis attēlo nelaiķi brieduma gados ar triecienšauteni "AK-47" rokās. Tas atrodas blakus pirms dažiem gadiem pabeigtai augstceltnei Sadova-Karetnajas un Dologorukovskajas ielu krustojumā.

Atklāšanas pasākuma laikā policija aizturējusi arī kādu protestētāju, kurš turējis plakātu krievu valodā "ieroču radītājs ir nāves radītājs", novēroja "Reuters" fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!