Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sestdien, 16. septembrī, Irāna ir paziņojusi, ka radījusi "visu bumbu tēvu", kas sver teju 10 tonnas, atsaucoties uz "Press TV" izskanējušo informāciju, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "TASS".

"Press TV" atsaucas uz korpusa "islāma revolūcijas sargi" (elitāra Irānas Bruņoto spēku vienība) gaisa kosmosa spēku komandieri, ģenerāli, Amiru Ali Hadžizade, atzīmē "TASS".

Jaudīgā bumba ir līdzīga ASV "visu bumbu mātei" – MOAB. Proti, tā arī ir konvencionālā bumba, kas nav kodolbumba.

Tiesa, ja salīdzina to ar ASV bumbu, tad Irānas bumba sverot 9,8 tonnas, bet ASV "visu bumbu mātes" svars ir 9,5 tonnas.

"Pēc Gaisa kosmosa spēku pavēles aizsardzības nozares organizācija izgatavoja bumbu, kas sver aptuveni 10 tonnas. Šīs bumbas ir mūsu rīcībā," sacīja Ali Hadžizade.

"To [bumbu] var sviest no lidmašīnas. Tā var izraisīt liela izmēra iznīcināšanu," apgalvoja ģenerālis.

Jau vēstīts, ka šī gada aprīlī ASV militārie spēki uz "Daesh" apdzīvotajiem tuneļu kompleksiem Afganistānā ir nosvieduši lielāko bumbu, ko mēdz dēvēt pat par "visu bumbu māti". Tā no lidmašīnas "MC-130" uzmesta "tuneļu kompleksam" Nangarhāras provinces Ačinas rajonā. Tā ir jaudīgākā konvencionālā bumba, kas nav kodolbumba. ASV jaudīgā bumba vadās pēc globālās pozicionēšanas satelītiem (GPS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!