Foto: AP/Scanpix/LETA
Policija Londonā turpina vērienīgus meklēšanas darbus, lai atrastu cilvēku, kurš piektdien metro stacijā "Parsons Green" sarīkoja sprādzienu, sestdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Likumsargi pašlaik pārbauda iespējamās aizdomās turamās personas.

Pagaidām neviens nav arestēts par par sprādziena sarīkošanu, vien pretterorisma policijas pārstāvis Marks Rovlijs informējis, ka izmeklēšanā vērojams "ļoti labs progress", sestdien vēsta "Aljazeera".

Policijai turpinot meklēt sprādzienā vainīgo personu, terorisma draudu līmenis Lielbritānijā piektdienas vakarā paaugstināts no smaga uz kritisku.

Simtiem detektīvu un drošības dienests MI5 izmeklē uzbrukumu. Tie pārbauda ne tikai videonovērošanas kameru ierakstus, bet arī veic pārrunas ar aculieciniekiem, atzīmē "Fox News".

"Delfi" jau ziņoja, ka piektdienas rītā pulksten 8.20 pēc vietējā laika Londonas metro vilcienā sprādzis kāds balts konteiners, kas atgādina lielu krāsas bundžu, liecina aculiecinieku uzņemtie foto un video. Konteinerim sprāgstot, vagonam cauri izgājusi uguns bumba.

Atbildību par sprādzienu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh". Arī policija piektdien paziņojusi, ka notikušais ir bijis terorakts.

Cilvēki galvenokārt guvuši sejas apdegumus. Citi paspējuši izlēkt no vagona, jo vilciens sprādziena brīdī bija apstājies stacijā un tam bija atvērtas durvis. Pēc terorakta Londonas metro 29 cilvēki nogādāti slimnīcās.

#parsonsgreen pic.twitter.com/0OUV819EtE— Sylvain Pennec (@sylvainpennec) September 15, 2017

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!