Foto: AFP/Scanpix/LETA
Piektdienas rītā Londonas rietumu daļas metro stacijā notikušajā sprādzienā cietuši 29 cilvēki, "improvizēta eksplozīva ierīce" detonēta, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sprādziens metro stacijā "Parsons Green" tiek uzskatīts par teroraktu. 29 sprādzienā cietušie cilvēki nogādāti slimnīcās. Vairākums no viņiem guvuši apdegumus, daļa ārstējas apdegumu nodaļās, taču astoņi no viņiem jau izrakstīti. Savukārt policija patlaban dzen pēdas personai, kurš spridzekli metro ievietoja. Stacijas apkārtne vēl joprojām ir evakuēta.

Atbildību par sprādzienu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh".

Īpašo uzdevumu virsnieki ir garantējuši "improvizētās eksplozīvās ierīces" atlieku stabilitāti. Lielbritānijas premjerministre Terēze Meja notikušo nosaukusi par "gļēvo" kurš, kā viņa norādīja, ticis plānots, lai "nodarītu ievērojamu kaitējumu."

Simtiem detektīvu un drošības dienests MI5 izmeklē uzbrukumu. Metro uzņemtie attēli rāda baltu aizdegušos krāsas bundžu lielveikala maisiņā, no kura vadi stiepjas līdz metro grīdai. BBC raidsabiedrība pieņem, ka ierīcei bijis taimeris. Iespējams, ka bumba vienkārši neuzsprāga.

Policijai turpinot meklēt sprādzienā vainīgo personu, terorisma draudu līmenis Lielbritānijā piektdienas vakarā paaugstināts no smaga uz kritisku.

ASV prezidents Donalds Tramps jau runājis ar Terēzi Meju, lai paustu līdzjūtību teroristu uzbrukumā ievainotajiem. Tramps astiprināja, ka turpinās ciešu sadarbību ar Lielbritāniju, lai apturētu uzbrukumus un cīnītos ar ekstrēmismu.

"Delfi" jau ziņoja, ka piektdienas rītā pulksten 8.20 pēc vietējā laika Londonas metro vilcienā sprādzis kāds balts konteiners, kas atgādina lielu krāsas bundžu, liecina aculiecinieku uzņemtie foto un video. Konteinerim sprāgstot, vagonam cauri izgājusi uguns bumba.

Cilvēki galvenokārt guvuši sejas apdegumus. Citi paspējuši izlēkt no vagona, jo vilciens sprādziena brīdī bija apstājies stacijā un tam bija atvērtas durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!