Foto: AFP/Scanpix

Bijušā starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena dēls Hamza bin Ladens ceturtdien aicināja visas pasaules musulmaņus pievienoties džihādam Sīrijā pret "krustnešiem" un šiītiem.

"Sīrijas lieta ir visas pasaules musulmaņu kopienas lieta," Hamza bin Ladens paziņoja nedatētā audioierakstā, kas ceturtdien tika publicēts džihādistu tīklos.

"Lai Sīrijas tauta pretotos krustnešu, šiītu un starptautiskai agresijai, musulmaņiem – visiem musulmaņiem – ir jānostājas tās pusē, jāatbalsta tā un jādod tai uzvara," sacīja Hamza bin Ladens.

"Ir svarīga modrība, kā arī ātra, nopietna un organizēta kustība, lai atbalstītu svētīgās Sīrijas tautu, kamēr nav par vēlu."

Hamza bin Ladens, kurš ir vecumā no 20 līdz 30 gadiem, ir kļuvis par aktīvu "Al Qaeda" propagandistu, kopš ASV specvienība 2011. gada maijā nogalināja viņa tēvu Pakistānā.

Sīrija ir izpostīta sešus gadus ilgā karā un kļuvusi par darbības lauku džihādistiem, tostarp grupējumiem "Daesh" ("Islāma valsts") un "Levantes Iekarošanas fronte" ("Jabhat Fatah al Sham").

ASV janvārī pievienoja Hamzu bin Ladenu teroristu melnajam sarakstam. ASV Finanšu ministrija lēš, ka viņš dzimis 1989. gadā Džidas pilsētā Saūda Arābijā.

Pērn, Osamas bin Ladena nāves piektajā gadskārtā, eksperti sāka atzīmēt, ka viņa dēls kļūst arvien ievērojamāks "Al Qaeda". ASV Valsts departaments ir raksturojis viņu kā "īpaši atzīmētu globālu teroristu" un iesaldējis viņa aktīvus ASV jurisdikcijai pakļautās jomās.

Augustā publicētā nedatētā audioierakstā Hamza bin Ladens aicināja savus atbalstītājus Saūda Arābijā gāzt šīs karalistes vadītājus. Eksperti uzskata, ka viņš gatavojas pārņemt "Al Qaeda" vadību un izmantot "Daesh" sakāves Sīrijā un Irākā, lai apvienotu globālo džihādistu kustību zem "Al Qaeda" karoga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!