Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lielbritānijā 12 mēnešu laikā līdz jūnijam par terorismu aizturēti 379 cilvēki, kas gada laikā ir pieaugums par 68% un jauns rekords, ceturtdien paziņoja Lielbritānijas Iekšlietu ministrija.

Trešajai daļai aizturēto izvirzītas apsūdzības, 105 cilvēkiem - terorismā, bet 50% aizdomās turamo tika atbrīvoti bez apsūdzību uzrādīšanas. Prokuratūra Anglijā un Velsā aizvadītajos 12 mēnešos pabeigusi 71 tiesas procesu par terorismu salīdzinājumā ar 62 gadījumiem iepriekšējā 12 mēnešu periodā.

Pēc terorakta Mančestras arēnā, kur tika nogalināti 22 cilvēki, Lielbritānijā terorisma draudu līmenis tika paaugstināts no "smaga" līdz "kritiskam", bet drīz tika pazemināts atkal uz "smagu", kas ir otrs augstākais draudu līmenis un norāda, ka terorakts ir "ļoti iespējams".

Londonas policijas komisāra vietnieks Marks Raulijs nesen paziņoja, ka policija visā valsts teritorijā vidēji veic 500 pretterorisma izmeklēšanu par 3000 cilvēku. Raulijs, kurš arī vada cīņu pret terorismu, pavēstīja britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC, ka policijas izmeklēšana aptver "ārkārtīgu daudzveidību" terorisma gadījumu. "Mums ir jauni cilvēki, kuri tiek radikalizēti, mums ir vīrieši un sievietes, mums ir daži daudz vecāki cilvēki, kuri ir rūdīti džihādisti, kuri pavadījuši laiku cietumā un ārpus tā un atkal vēlas pastrādāt uzbrukumus," sacīja Raulijs. "Tie ir vienkārši uzbrukumi ar nažiem un automašīnām līdz pat vissarežģītākajiem plāniem," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!