Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Ēģipte ar Krieviju noslēgusi līgumu par 50 kaujas lidmašīnu "MiG-29" iepirkumu, un Krievijas puse ziņo, ka tā pirmos lidaparātus jau piegādājusi, raksta militārais portāls "Defense World".

Krievijas prezidenta padomnieks militāro un tehnoloģisko nozaru sadarbības veicināšanā Vladimirs Kožins norādījis, ka, ņemot vērā lielo lidaparātu skaitu, paredzams, ka visu pasūtīto lidmašīnu piegāde notiks vairāku gadu laikā. Iepriekš Krievijas un Ēģiptes amatpersonas medijiem paudušas, ka piegādēm jānotiek līdz 2020. gadam.

"MiG-29" galvenokārt paredzēts gaisā esošu mērķu iznīcināšanai jebkādā diennakts laikā un jebkādos laikapstākļos. Tāpat lidmašīnas var izmantot patruļām, tuvajam sauszemes spēku un desantnieku atbalstam, citu lidaparātu pārtveršanai, plašu teritoriju novērošanai, citu lidmašīnu eskortam, kā arī sauszemes un jūrā esošu mērķu iznīcināšanai.

"MiG-29" tiek ražotas kopš 80. gadu sākuma, un šajā laikā saražoti vairāk nekā 1600 šī tipa lidaparātu un to eksporta variācijas. Lielākās šo lidmašīnu flotes ir Krievijas, Ukrainas un Indijas rīcībā, bet pavisam tās darba kārtībā ir vēl aptuveni 20 valstīm, tostarp ASV, Slovākijai un Polijai.

Ēģiptes rīcībā līdz šim "MiG-29" nebija. Līdz ar visu lidmašīnu piegādi, tai būs viena no lielākajām šo lidmašīnu flotēm pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!