Foto: Kadrs no video

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs trešdien Maskavas Domodedovas lidostā piedzīvojis uzbrukumu ar sardelēm.

Uzbrucēji Navaļniju, kurš atgriezies no Strasbūras, sagaidījuši pie izejas no kontroles zonas. Kā savā blogā stāsta pats opozicionārs, vispirms viņš pamanījis, ka viņu kāds filmē, domājams, propagandas kanāls "Life".

Tad Kremļa kritiķim pienākusi klāt sieviete un lūgusi atļauju kopā nofotografēties. Tajā brīdī pieskrējuši trīs vīrieši, kas uzmetuši viņam virsū sardeļu virteni un aizbēguši. Video redzams, ka politiķis nepaliek atbildi parādā un paspēj iespert vienam no vīriešiem.

"Blakus stāv policisti un smaida. Uz grīdas mētājas sardeles," apraksta Navaļnijs. Akcijas simbolisms "ir tik dziļš, ka to par grūti saprast", viņš norāda.

Šis nav pirmais uzbrukums, ko piedzīvojis politiskais aktīvists. Vēl martā un aprīlī viņam sejā tika iešļākts briljantzaļā šķīdums. Savukārt pērn jūnijā Anapā Navaļnijam un viņa vadītā Korupcijas apkarošanas fonda darbiniekiem uzbruka tā sauktie kazaki. Tāpat Kremļa kritiķim sejā iesmērēta torte.

Regulārus uzbrukumus un incidentus piedzīvo arī Navaļnija priekšvēlēšanu štābi un to darbinieki Krievijā.

Cits Krievijas līdera Vladimira Putina kritiķis Boriss Ņemcovs tika nogalināts Maskavas centrā 2015. gada 27. februārī.

Navaļnijs, kurš ir pieteicis savu kandidatūru cīņai par Krievijas prezidenta krēslu 2018. gada vēlēšanās, ar savu korupcijas atmaskošanas darbību ir iemantojis ievērojamu atpazīstamību.

Viens no ievērojamākajiem Navaļnija fonda darbiem, kas izraisīja plašu rezonansi un pat spēja mobilizēt Krievijas iedzīvotājus protestiem, ir martā publicēts pētījums, kurā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apsūdzēts vērienīgā korupcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!