Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dāņu izgudrotājs Peters Madsens, kurš apsūdzēts zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavībā, otrdien, 5. septembrī, tiesā liecināja, ka viņa nomirusi pēc tam, kad viņai uzkritis zemūdenes lūkas pārsegs, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Madsens skaidroja, ka turējis lūku atvērtu, lai žurnāliste varētu iekļūt zemūdenē. Taču viņš paslīdējis un lūku palaidis vaļā. "Es zaudēju līdzsvaru un lūka aizcirtās," pauda Madsens. "Kima bija nopietni ievainota un gulēdama asiņoja. Vietā, kur viņa nokrita, bija prāva asins peļķe."

Vēstīts, ka zviedru žurnāliste Valla pēdējo reizi dzīva bija redzēta 10. augustā, kad kopā ar Madsenu devās izbraucienā ar viņa pašbūvēto zemūdeni. 30 gadus vecā sieviete gatavoja publikāciju par Madsenu un viņa zemūdens peldlīdzekli "Nautilus".

Madsens tiesā liecināja, ka nelaime notikusi jūras šaurumā starp Zviedriju un Dāniju.

Sākotnēji dāņu izgudrotājs Madsens apgalvoja, ka žurnālisti izlaidis krastā pie Kopenhāgenas un savu vaino slepkavībā noliedza. Taču policija Vallas mirstīgās atliekas atrada izskalotas pludmalē uz dienvidiem no Kopenhāgenas. Ķermenim bija nogriezta galva, roka un kājas.

Pazudusī zemūdene tika atrasta 11. augustā. Madsens šo pašprojektēto zemūdeni par pūļa finansēšanas kampaņā iegūtiem līdzekļiem uzbūvēja 2008. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!