Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas flote otrdien paziņojusi, ka Japāņu jūrā sarīkojusi dzīvās uguns mācības, lai brīdinātu Ziemeļkoreju atturēties no provokācijām. Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap" vēsta, ka tās bijušas vērienīgas mācības, kuras domātas, lai demonstrētu valsts "apņēmību reaģēt uz Ziemeļkorejas provokācijām".

Mācībās piedalījās Dienvidkorejas fregate, patruļkuģis, vadāmo raķešu kuģi, kā arī ātrgaitas laivas, ziņoja "Yonhap", atsaucoties uz flotes teikto. Flote arī gatavojas trešdien sākt četru dienu mācības ūdeņos uz dienvidiem no valsts teritorijas.

Dienvidkoreja jau svētdienas vakarā sarīkoja ballistisko raķešu mācības, kurās simulēts uzbrukums Pjungjeri kodolizmēģinājumu poligonam Ziemeļkorejas ziemeļaustrumos.

ASV prezidents Donalds Tramps un Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins pirmdien savukārt vienojās atteikties no celtspējas ierobežojumiem Dienvidkorejas raķetēm. Līdz šim ASV un Dienvidkorejas divpusējā vienošanās paredzēja, ka Dienvidkorejas ballistisko raķešu kaujas galviņas svars nedrīkst pārsniegt 500 kilogramus.

Tramps arī pauda gatavību ļaut Dienvidkorejai iegādāties ASV bruņojumu "daudzu miljardu dolāru" vērtībā.

Kā ziņots, Ziemeļkoreja svētdien paziņoja, ka sekmīgi izmēģinājusi ūdeņraža bumbu, ko iespējams uzstādīt uz ballistiskās raķetes. Ūdeņraža bumbas ir visjaudīgākās kodolbumbas un veido lielāko daļu pasaules kodolarsenālu. Tomēr neatkarīgu apstiprinājumu Ziemeļkorejas apgalvojumiem nav iespējams gūt.

Jūlijā Ziemeļkoreja veiksmīgi izmēģināja divas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kas var sasniegt lielāko daļu ASV teritorijas. Phenjana augustā draudēja dot triecienu ASV piederošajai Guamas salai Klusajā okeānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!