Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā un Baltkrievijā septembrī paredzēto militāro mācību "Zapad 2017" ietvaros ir izdomātas trīs jaunas valstis, vienai no tām – Vejšnorijai – tiekot arī pie Ārlietu ministrijas, karoga, vēstures un pat "Vikipēdijas" lapas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Mācību scenārijs paredz, ka Vejšnorija plāno iebrukt Baltkrievijā un sēt neuzticību starp Minsku un Maskavu.

Otrdien, 29. augustā, Baltkrievijas Bruņoto spēku publicētajā attēlā redzams, ka Vejšnorija "atrodas" Baltkrievijas ziemeļrietumos, robežojoties ar Poliju, Lietuvu un Latviju.

Vejšnorijas Ārlietu ministrijai ir savs konts tviterī, kur tā nobažījusies par "Baltkrievijas militārās tehnikas koncentrēšanos pie Vejšnorijas robežas", izsludinājusi daļēju mobilizāciju un replikām apmainījusies ar Krievijas kolēģu parodiju kontu.

Vēl kādā tvītā Vejšnorijas Ārlietu ministrija sola "sautējumu, medu, maizi un speķi" tiem Baltkrievijas karavīriem, kuri labprātīgi izvēlēsies padoties.

Internetā atrodama arī mājaslapa, kurā baltkrievi var pieteikties Vejšnorijas pilsonībai, ko simtiem cilvēku jau paspējuši izdarīt.

Savukārt Vejšnorijas vēstures interesentiem ar valsti iespējams iepazīties tās "Vikipēdijas" lapā.

Vēstīts, ka no 14. līdz 20. septembrim netālu no Baltijas valstu un Polijas robežām notiks Krievijas un Baltkrievijas militārie manevri "Zapad 2017". Lai gan Krievija un Baltkrievija apgalvo, ka mācībās nepiedalīsies vairāk par 13 tūkstošiem karavīru, Lietuva un citi kritiķi pieļauj, ka karavīru skaits varētu sasniegt pat 100 tūkstošus.

NATO valstis satraucas, ka Krievija varētu pēc mācībām atstāt Baltkrievijā militāro aprīkojumu, kuru vēlāk, iespējams, varētu izmantot iebrukuma sarīkošanai.

Krievija noraidījusi bažas, skaidrojot, ka mācībām ir tīri aizsardzības raksturs un tās nav vērstas pret kādu konkrētu ienaidnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!