Foto: AFP/Scanpix/LETA

Somijas policija izpētīs un pārbaudīs uzbrucēja somā atrasto ar roku rakstīto lapiņu, kurš pilsētā Turku ar nazi nogalināja divas sievietes, bet vairākus cilvēkus ievainoja, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Jau ziņots, ka uzbrukumā Somijas pilsētā Turku ar nazi tika nogalinātas divas sievietes, bet vēl astoņi cilvēki tika ievainoti. Ievainoto vidū ir sešas sievietes.

"Tā ir svarīga sastāvdaļa, lai saprastu uzbrucēja motīvus," ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja Somijas Nacionālā izmeklēšanas biroja pārstāvis Olli Tojras. "To varētu saukt par manifestu, kurā ir atspoguļotas viņa domas," pauda Tojras.

Pagaidām policija nesniedz plašāku informāciju par to, kas atspoguļots piezīmju lapiņā, atzīmē medijs.

Tāpat Somijas policija identificējusi Turku pilsētas uzbrucēja patieso identitāti, kurš iepriekš varasiestādēm bija melojis par savu vārdu un uzvārdu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Medijs atzīmē, ka uzbrucējs identificēts kā 18 gadus vecs Marokas pilsonis, kurš Somijā ieradies 2016. gada sākumā un lūdzis patvērumu.

Iepriekš tika vēstīts, ka uzbrucējs ir 18 gadus vecais Ebderrehmens Mečhkahs. Taču tagad noskaidrots, ka viņš ir dzimis 1994. gadā, kā arī viņu sauc par Ebderrehmenu Bouanani.

Policija jau paziņojusi, ka notikušo izmeklē kā teroraktu.

Saistībā ar uzbrukumu kādā dzīvoklī Turku aizturēti pieci cilvēki. Šo piecu aizturēto saistība ar uzbrukumu gan nav droši zināma, iepriekš norādīja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!