Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pamatīgas dusmas pārņēmušas sērotājus 17 gadus veca puiša bērēs Filipīnās, jo Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte īsteno valstī kampaņu pret narkotikām, kā rezultātā šis puisis un vēl tūkstošiem citu cilvēku tikuši nošauti, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

17 gadus veco puisi nošāvusi policija, norādot, ka viņš ne tikai pretojies arestam, bet arī ir iesaistīts narkotiku biznesā.

Kā liecinot kadri no video, tad šis jaunietis bijis nometies uz ceļiem, kā arī noliecis galvu. Policija viņu nošāvusi, atzīmē medijs.

Kiana Delos Santos bērēs galvaspilsētā Manilā piedalījušies simtiem cilvēku, kuri pieprasījuši taisnīgumu, kā arī protestējuši pret prezidenta īstenoto kampaņu, sestdien ziņo BBC. Sērotāji izklieguši saukļus, kā arī turējuši rokās plakātus, kas nosoda Dudertes asiņaino kampaņu.

Tie klieguši šādus saukļus - "Taisnību Kianam, taisnību visiem!", kā arī citus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Nogalinātā jaunieša tēvs bērēs teicis arī uzrunu, kurā ne tikai norādījis uz sava dēla nevainību, bet arī asi nosodījis policiju. "Vai viņiem nav sirds?" sacījis Saldijs. Jaunieša vecāki un advokāti iesnieguši arī sūdzību par slepkavību, ko izpildījuši trīs narkotiku apkarošanas policisti.

Jau ziņots, ka 2016. gada maijā pie varas nākušais Duterte paziņoja, ka vēloties pasargāt Filipīnas no kļūšanas par "narkotiku lielvalsti", kam sekoja izrēķināšanās ar aizdomās turētiem narkodīleriem un narkotiku lietošanā un izplatīšanā iesaistītām personām.

Kopš "narkotiku kara" sākuma ir nogalināti vairāk nekā 7000 cilvēku, atzīmē BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!