Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs paziņojis, ka nepastāv 2015. gadā piedzīvotā nelegālo imigrantu viļņa atkārtošanās draudi.

"Nesaskatu tādu notikumu attīstību, kādu pieredzējām 2015. gada rudenī," sestdien publicētā intervijā aģentūrai DPA atzinis de Mezjērs. "Mēs arī esam daudz izdarījuši, lai gādātu, ka līdz tam nenonāks. (..) 2015. gads nedrīkst un nevar atkārtoties, un neatkārtosies."

Pievēršoties nelegālo imigrantu plūsmai pār Vidusjūru, ministrs uzsvēra, ka nedrīkst turpināt politiku, kas ļauj imigrantiem sasniegt Itālijas piekrasti.

Viņš pauda arī pārliecību, ka vienošanās ar Turciju par nelegālo imigrantu plūsmas ierobežošanu caur Grieķijai piederošajām salām darbojas.

Tikmēr kancleres Angelas Merkeles sāncensis uz kanclera amatu – sociāldemokrātu (SPD) līderis Martins Šulcs brīdinājis, ka patvēruma meklētāju skaits Vācijā atkal var pieaugt, ņemot vērā lielo nelegālo imigrantu skaitu, kas ierodas Itālijā.

Tomēr de Mezjērs noraidīja bažas, ka nelegālie imigranti varētu no Itālijas doties uz ziemeļiem, lai sasniegtu Vāciju.

"Pirmkārt, mēs esam labāk sagatavoti, otrkārt, Itālija šoreiz uzvedas citādi un, treškārt, bēgļu skaits Itālijā nav tik liels, kā tas tiek apgalvots," norādīja ministrs, piebilstot, ka jaunieceļotāju skaits jūlijā un augustā dramatiski samazinājies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!