Saskaroties ar pieaugošiem raķešu draudiem no Ziemeļkorejas puses, Japāna nolēmusi noteikt sankcijas uzņēmumiem un personām par Phenjanas atbalstīšanu, piektdien paziņoja valdība.

Tokija vēršas pret četrām Ķīnas kompānijām, divām Namībijas firmām un vienu Ķīnas un vienu Ziemeļkorejas personu par palīdzību Ziemeļkorejas kodolieroču un ballistisko raķešu programmām, paziņoja valdība.

"Ziemeļkoreja atkārtoti veic provokatīvas darbības," paziņoja Japānas vecākais kabineta sekretārs Josihide Suga. "Mēs esam izlēmuši strādāt ciešā koordinācijā ar ASV un esam īstenojuši jaunus pasākumus, kas atspoguļo Vašingtonas īstenotos."

Kā ziņots, ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija otrdien vērsa sankcijas pret 16 uzņēmumiem un fiziskām personām, pamatā no Ķīnas un Krievijas, kas sniegušas atbalstu Ziemeļkorejas kodolieroču un ballistisko raķešu programmām, palīdzot Phenjanai iegūt to īstenošanai nepieciešamos līdzekļus.

ASV Finanšu ministrija norādījusi, ka sankciju mērķis ir tālāka Ziemeļkorejas izolācija.

Jaunajām sankcijām pakļautās 16 firmas un personas ir slēgušas darījumus ar iepriekš sankcijām pakļautiem uzņēmumiem un cilvēkiem, sadarbojušies ar Ziemeļkorejas enerģētikas nozares pārstāvjiem un palīdzējuši izvietot ārvalstīs ziemeļkorejiešu darbaspēku vai snieguši Phenjanai atbalstu, lai izvairītos no starptautiskajiem finanšu ierobežojumiem.

Noteikta jebkādu šo fizisko un juridisko personu līdzekļu iesaldēšana, ja tādi atrastos ASV jurisdikcijā, kā arī aizliegts amerikāņiem veikt ar šīm personām jebkādas transakcijas.

Sankcijām pakļauti seši Ķīnas uzņēmumi, divas Singapūras kompānijas, kas pārdod Ziemeļkorejai naftu, kāds Krievijas uzņēmums un četri Krievijas pilsoņi, kā arī kāda Namībijas būvfirma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!