Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas vēstnieks Sudānā Mirgajass Širinskis trešdien tika atrasts miris peldbaseinā savā dzīvesvietā Hartūmā, paziņoja Sudānas amatpersonas.

Vēstnieks miris ar sirdstrieku, apliecināja Krievijas Ārlietu ministrija."Krievijas vēstnieks šovakar nomira savā Hartūmas rezidencē," paziņoja Sudānas Ārlietu ministrija.

"Viņš tika atrasts miris savas rezidences peldbaseinā plkst. 19.05," sacīja policijas preses sekretārs Omars al Mohtars.

Sākotnējā izmeklēšanā konstatēts, ka vēstnieka nāvei ir dabisks iemesls, un to apstiprināja arī Krievija.

"Viss notika ap plkst. 18 pēc vietējā laika. Krievijas vēstnieks tika atrasts savā rezidencē," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova. Konstatētas pazīmes, ka diplomātam bijusi "spēcīga sirdstrieka".

Vēstniecības darbinieki izsaukuši mediķus, bet "Širinski vairs nevarēja glābt", piebilda Zaharova.

Viņš bija "izcils profesionālis", sacīja amatpersona. "Viņš veltīja savu dzīvi diplomātijai. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei un tuviniekiem."

Sudānas amatpersonas ir aizvedušas Širinska līķi uz morgu Hartūmā un gaida norādījumus no Krievijas Ārlietu ministrijas. Širinskis ir ceturtais Krievijas vēstnieks, kurš nomiris aizvadītā gada laikā. No dzīves aizgājis arī Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins un vēstnieks Indijā Aleksandrs Kadakins.

Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs 2016. gada decembrī tika nošauts Ankarā izstādes atklāšanas laikā.

Širinskis, kurš dzimis 1954. gadā, strādāja diplomātiskajā dienestā kopš 1977. gada un labi prata arābu un angļu valodas, paziņoja Krievijas vēstniecība savā interneta vietnē.

Viņš bija studējis Maskavas Starptautisko attiecību institūtā un savā ilgajā diplomātiskajā karjerā strādājis arī Ēģiptē, Jemenā un Saūda Arābijā.

Viņš tika iecelts par vēstnieku Sudānā 2013. gadā, bet pirms tam bija vēstnieks Ruandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!