Jūrā pie Kopenhāgenas šonedēļ atrasts sievietes līķis bez galvas, rokām un kājām. Policija to identificējusi kā zviedru žurnālisti Kimu Vallu, kura pazuda pēc tam, kad bija devusies zemūdens izbraukumā kopā ar izgudrotāju Peteru Madsenu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izkropļotais līķis jūrā tika atrasts jau pirmdien. Policija uzskata, ka rokas, kājas un galva ķermenim ir nogriezta apzināti. Trešdien, atsaucoties uz DNS analīžu rezultātiem, policija apstiprināja, ka tā ir pazudusī zviedru žurnāliste.

Foto: Reuters/Scanpix

Valla pēdējo reizi dzīva bija redzēta 10. augustā, kad kopā ar Madsenu devās izbraucienā ar viņa pašbūvēto zemūdeni. 30 gadus vecā sieviete gatavoja publikāciju par Madsenu un viņa zemūdens peldlīdzekli "Nautilus".

Par sievietes pazušanu, kad viņa pēc došanās jūrā neatgriezās mājās, policijai ziņoja viņas draugs. Neilgi pēc tam, kad sākās sievietes meklēšana, zemūdene "Nautilus" nogrima jūrā.

Pašu Madsenu, kuru izglāba īsi pirms zemūdenes nogrimšanas, policija apsūdzēja slepkavībā nolaidības dēļ. Vēlāk policija paziņoja, ka 40 tonnas smagā zemūdene varētu būt nogremdēta apzināti.

Izgudrotājs, kurš savu vainu noliedz, sākumā apgalvoja, ka žurnālisti izlaidis krastā pie Kopenhāgenas. Vēlāk viņa stāsts mainījās – sieviete esot gājusi bojā nelaimes gadījumā, bet līķi viņš "apglabājis" jūrā.

Līķim bijis piestiprināts metāla gabals, lai novērstu tā peldēšanu, kā arī redzami kropļojumi, domājams, ar mērķi novērst sadalīšanās procesā radušos gāzu uzkrāšanos, trešdien preses konferencē paziņoja policija.

Par spīti tam sievietes mirstīgās atliekas pirmdien tika atrastas izskalotas pludmalē uz dienvidiem no Kopenhāgenas. Policija neatklāja žurnālistes nāves iemeslus, norādot, ka vēl turpinās līķa sekcija un tiek meklētas pārējās ķermeņa daļas. Savukārt pašā zemūdenē atrastas asinis, kas atbilst Vallas DNS, skaidro policija.

Pazudusī zemūdene tika atrasta 11. augustā. Madsens šo pašprojektēto zemūdeni par pūļa finansēšanas kampaņā iegūtiem līdzekļiem uzbūvēja 2008. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!