Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns devis rīkojumu paplašināt starpkontinentālo ballistisko raķešu kaujas galviņu un dzinēju ražošanu, trešdien vēsta Phenjanas mediji.

Ziemeļkorejas ieroču programmas šogad izsaukušas īpašu spriedzi reģionā, un divi ballistisko raķešu izmēģinājumi, kurus Phenjana veica jūlijā, acīmredzami izvedušas ASV no pacietības.

Lai gan šobrīd šķiet, ka Vašingtonas un Phenjanas savstarpējo draudu retorika nedaudz pieklususi, ASV un Dienvidkoreja šonedēļ uzsāka ikgadējos kopīgos manevrus, kurus Ziemeļkoreja uzskata par gatavošanos iebrukumam.

Kims, inspicējot Aizsardzības zinātņu akadēmijas Ķīmisko materiālu institūtu, kas nodarbojas ar Ziemeļkorejas raķešu izstrādes programmu, devis rīkojumu paplašināt raķešu cietās degvielas dzinēju un kaujas galviņu ražošanu, ziņo Phenjanas oficiālā aģentūra KCNA.

Joprojām nav skaidrs, vai Ziemeļkoreja ir apguvusi tehnoloģijas, kas ļauj izgatavot kaujas galviņas, kuras spēj izturēt augsto temperatūru, kāda rodas, ballistiskajai raķetei atgriežoties Zemes atmosfērā, lai gan pati Phenjana apgalvo, ka tā spējot ražot tam nepieciešamo karstumizturīgo uzgaļu pārsegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!