Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskajai sabiedrībai nepieciešams turpināt izdarīt spiedienu uz Krieviju, lai piespiestu to izpildīt Minskas vienošanās, paziņojis ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss.

"Tāpat kā daudzos citos pasaules reģions, es atbalstu diplomātiskus centienus, lai sadarbotos ar mūsu partneriem NATO un Ukrainu un turpinātu izdarīt spiedienu uz Krieviju attiecībā uz Minskas vienošanos," pavēstīja Matiss.

Viņš piebilda, ka runa ir par tūlītēju uguns pārtraukšanu, smagā bruņojuma atvilkšanu un netraucētu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju piekļuvi konflikta zonai.

Matiss 24. augustā Ukrainas Neatkarības dienā apmeklēs Ukrainu un tiksies ar prezidentu Petro Porošenko un savu ukraiņu kolēģi Stepanu Poltoraku.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Atbildot Krievijai par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!