Foto: AFP/Scanpix

Francijas varasiestādes aizturējušas kādu vīrieti, kurš ir saistīts ar alžīrieti, kas aizvadītajā nedēļā netālu no Parīzes ar automašīnu ietriecās franču karavīru grupā.

Šī ir pirmā aizturēšana šajā lietā. Vīrietis aizturēts trešdien, un viņu nopratinās terorisma lietu izmeklētāji.

Policija līdz šim nav varējusi nopratināt galveno aizdomās turamo Hamu Benlatrešu, jo viņš aizturēšanas operācijas gaitā guvis nopietnus savainojumus un atrodas slimnīcā, apliecināja amatpersona. Policija neatklāj, kādi bijuši motīvi 9. augusta notikumiem, kad auto Parīzes priekšpilsētā Levaluā-Perē tika ietriekts karavīru grupā, sešus no viņiem ievainojot.

37 gadus vecais Alžīrijas pilsonis Benlatrešs bijis varasiestādēm zināms saistībā ar sīkiem noziegumiem, tomēr likumsargiem nav bijis informācijas, ka viņš pieturētos pie radikāliem uzskatiem, atzinusi policija. Benlatrešs Francijā dzīvojis legāli.

Policijai izdevās viņu aizturēt operācijas rezultātā, kas tika izvērsta uz šosejām. Uzbrucējs ar vairākām šautām brūcēm nogādāts slimnīcā. Uzbrukumu izmeklē Parīzes prokuratūras pretterorisma nodaļa, kas notikušo klasificējusi kā teroraktu un slepkavības mēģinājumu, sacīts prokuratūras paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!