Foto: Reuters/Scanpix

Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter", kurā viņš reaģē uz vardarbīgajām sadursmēm Šarlotsvilā, kļuvis par visu laiku populārāko tvītu, vēsta "Washington Post".

"Neviens nav piedzimis, nīstot citu cilvēku viņa ādas krāsas, viņa izcelsmes, vai viņa reliģijas dēļ...," citējot Nelsona Mandelas autobiogrāfiju, tvīto Obama.

Šis tvīts izpelnījies vairāk nekā trīs miljonus "patīk", apsteidzot 2,7 miljonus "patīk", ko saņēma dziedātāja Ariana Grande pēc Mančestras teroraktiem. Grande vēstīja, ka viņa ir "salauzta" par notikumiem viņas koncerta laikā, izsakot visdziļāko līdzjūtību.

Daudz pretrunīgāka ir izrādījusies tagadējā ASV prezidenta Donalda Trampa reakcija uz vardarbīgajiem notikumiem Virdžīnijas štata Šārlotsvilā, kur sadursmēs starp baltajiem nacionālistiem un viņu pretiniekiem cieta 19 cilvēki, bet viena sieviete gāja bojā, kad viens no galēji labējiem radikāļiem cilvēku pūlī iebrauca ar automašīnu.

Sākotnēji Tramps izvairījās paust nepārprotamu nosodījumu baltādainajiem rasistiem. Vēlāk viņš tomēr kā ļaunumu nosodīja rasismu un vērsās pret kukluksklaniešiem un neonacistiem.

Otrdien Tramps aizstāvēja savu sākotnējo reakciju, vardarbībā vainojot abas puses."Es domāju, ka ir vainojamas abas puses," prezidents sacīja sarunā ar reportieriem Trampa tornī Ņujorkā, kur viņš nāca klajā ar pasākumiem infrastruktūras attīstīšanai. "Vienā pusē bija grupa, kas bija slikta. Otrā pusē bija grupa, kas arī bija ļoti vardarbīga. Neviens to negrib pateikt. Es to pateikšu tieši tagad," piebilda Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!