Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns uzklausījis plānu par raķešu triecienu ASV Klusā okeāna teritorijas Guamas apkārtnē un slavējis to, otrdien vēstīja oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Kims "ilgi izpētīja plānu" un "apsprieda to" ar bruņoto spēku vadību, veicot inspekciju Stratēģisko spēku pavēlniecībā.

Viņš esot teicis, ka "ASV imperiālisti dabūjuši cilpu ap kaklu, pateicoties savam pārgalvīgajam militārās konfrontācijas reketam".

Kims tomēr lika saprast, ka varētu atlikt plānu par raķešu izšaušanu Guamas tuvumā. Viņš esot gatavs "vēl nedaudz paskatīties uz jeņķu muļķīgo un stulbo rīcību", ziņoja KCNA.

Kims arī aicināja ASV "beidzot pārtraukt augstprātīgās provokācijas" pret Phenjanu.

Ja "ASV turpinās savas ārkārtīgi bīstamās, pārgalvīgās aktivitātes Korejas pussalā un tās tuvumā, pārbaudot KTDR (Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas) pacietību", tā "pieņems nozīmīgu lēmumu, kā jau iepriekš paziņojusi", brīdināja Kims.

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka nopietni apsver iespēju raidīt savas ballistiskās raķetes uz ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu, kurā atrodas Savienoto Valstu bruņoto spēku bāzes.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien apliecināja, ka ASV militārie risinājumi ir gatavi pielietošanai, ja Ziemeļkoreja izdomātu rīkoties neapdomīgi.

ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss ceturtdien brīdināja, ka karš ar Ziemeļkoreju varētu būtu katastrofāls un vērsa uzmanību uz diplomātisko centienu rezultātiem.

Tramps atteicies komentēt, vai ASV varētu apsvērt apsteidzošu uzbrukumu Ziemeļkorejai, bet sacīja, ka vēl arvien ir atvērts sarunām.

ANO Drošības padome 5.augustā vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kas nosaka stingrākas sankcijas pret Ziemeļkoreju tās kodolprogrammas un raķešu izmēģinājumu dēļ, un iecerēts, ka šīs sankcijas Ziemeļkorejas eksporta ieņēmumus samazinās par trešo daļu.

Ziemeļkoreja nosodījusi jaunākās ANO sankcijas, vienlaikus uzsverot, ka nebūs nekādu sarunu par kodolieročiem, kamēr to apdraudēs ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!