Foto: AFP/Scanpix

Trīs ar pusi miljonu Strādnieku partijas biedru un bijušo karavīru izteikuši vēlmi pievienoties armijai, lai pretotos ANO sankcijām un cīnītos pret ASV, atsaucoties uz Ziemeļkorejas oficiālajiem medijiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Oficiālais laikraksts "Rodong Sinmun" ziņo, ka brīvprātīgie izteikuši gatavību pievienoties vai atgriezties armijā pēc tam, kad Centrālā ziņu aģentūra KCNA pirmdien nosodīja jaunās ANO sankcijas, kas izolētajai valstij piemērotas par ballistisko raķešu izmēģinājumiem.

Pirms tam šonedēļ Ziemeļkoreja draudēja ar kodoluzbrukumu ASV un tās Klusā okeāna teritorijai Guamai. Savukārt trešdien Phenjanā notika masu mītiņš valdības atbalstam.

Ziemeļkorejas paziņojumi izraisīja asu vārdu apmaiņu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš paziņoja, ka ASV ir gatava militārām darbībām pret Phenjanu.

Totalitārajai Ziemeļkorejai ir raksturīgi mobilizēt ļaužu pūļus, lai parādītu atbalstu valdībai ārējās krīzes situācijās.

2015. gada augustā miljons ziemeļkorejiešu izteikuši gatavību iestāties armijā, kad demilitarizētajā zonā uz robežas ar Dienvidkoreju sprāga mīna, izraisot spriedzi attiecībās ar Seulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!