Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas valsts aizsardzības koncerns "Ukroboronprom" trīs gadu laikā Ukrainas armijai nodevis teju 16 000 kara tehnikas un bruņojuma vienību, paziņojis prezidents Petro Porošenko.

"Ukrainas armija kļuvusi spēcīgāka par teju 16 000 kara tehnikas un bruņojuma vienību, pateicoties valsts koncernam "Ukroboronprom"," savā "Facebook" lapā raksta Porošenko.

"Ukroboronprom" mājaslapā norādīts, ka koncernā ietilpstošās kompānijas Ukrainas armijai nodevušas 15 903 militārās tehnikas un bruņojuma vienību. No 2014. gada jūlija līdz šī gada jūlijam Ukrainas spēki saņēmuši 5281 jaunas un modernizētas tehnikas vienību, 7164 izremontētas un atjaunotas tehnikas vienības, kā arī 3458 rezerves daļu komplektus, mezglus un agregātus.

Jaunās un modernizētās tehnikas vidū visvairāk ir raķešu un artilērijas bruņojuma, kā arī raķetes un munīcija - attiecīgi 1061 vienība un 2613 vienības.

Armija arī saņēmusi 1277 jaunas un modernizētas radiolokācijas, radioelektroniskās cīņas un saziņas sistēmas, 295 bruņutehnikas, artilērijas un specializētās tehnikas vienības, kā arī 35 aviācijas tehnikas un aprīkojuma vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!