Foto: Kadrs no video

Lai gan raidsabiedrības CNN finansēta aptauja liecina, ka puse ASV iedzīvotāju atbalsta militāru vēršanos pret Ziemeļkoreju, komiķis Džimijs Kimmels savā raidījumā secinājis, ka amerikāņiem Kima Čenuna vadīto valsti kartē atrast ir visai grūti.

Šī nav pirmā reize, kad ASV iedzīvotāju ģeogrāfijas zināšanas kļuvušas par apsmiekla ieganstu. Losandželosā aptaujātie cilvēki Kimmelam par Ziemeļkoreju centās uzdot gan Brazīliju, gan Kanādu, gan Vjetnamu un pat Eiropu.

Vēstīts, ka starp ASV un Ziemeļkoreju ir samilzusi krīze. Medijs "The Washington Post" ziņoja par ASV Aizsardzības izlūkošanas aģentūras veikto analīzi, kurā secināts, ka Ziemeļkorejai ir kodolieroči, ar kuriem var aprīkot raķetes, tostarp starpkontinentālās ballistiskās raķetes (ICBM).

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien brīdināja Phenjanu par tās raķešu programmu. "Būs labāk, ja Ziemeļkoreja vairs neizteiks draudus Savienotajām Valstīm," no sava golfa kluba Ņūdžersijā paziņoja Tramps. "Tie tiks sagaidīti ar uguni un dusmām, kādas pasaule nav pieredzējusi," brīdināja ASV prezidents.

Atbildot Trampam, Ziemeļkoreja paziņoja, ka nopietni apsver iespēju raidīt savas ballistiskās raķetes uz ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu, kurā atrodas Savienoto Valstu bruņoto spēku bāzes.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja jūlijā divas reizes veiksmīgi izmēģināja ICBM, kas spējīga sasniegt ASV teritoriju. ANO Drošības padome sestdien vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kas nosaka stingrākas sankcijas pret Ziemeļkoreju tās kodolprogrammas un raķešu izmēģinājumu dēļ, un iecerēts, ka šīs sankcijas Ziemeļkorejas eksporta ieņēmumus samazinās par trešo daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!