Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro Sociālistu partijas viceprezidents Diosdado Kabeljo svētdien paziņoja, ka valsts trešajā lielākajā pilsētā Valensijā armijas bāzei esot uzbrukuši "teroristi".

"Agrā rīta stundā teroristu uzbrucēji Valensijā iekļuva Paramakajas fortā," tviterī pavēstījis Kabeljo.

Situācija tiek kontrolēta, bet "vairāki teroristi – apcietināti", viņš piebilda.

Vietējie mediji un sociālo tīklu lietotāji min, ka bāzē, iespējams, notikusi sacelšanās pret prezidenta Maduro valdību, tomēr šiem pieņēmumiem pagaidām nav saņemti apstiprinājumi.

Tīmeklī publicēts video, kurā kāds vīrietis, kurš savi dēvē par armijas kapteini, pasludina "likumīgu dumpi". Viņam līdzās ir 15 citi aizsargkrāsas auduma tērpos ģērbušies vīri, no kuriem daži ir bruņoti.

Viņš pieprasa "nekavējoties izveidot pārejas valdību un brīvas vēlēšanas".

Armijas komandieris un aizsardzības ministrs Vladimirs Padrino tviterī ierakstījis: "Viņi neko nevarēja pasākt pret armiju... viņi mēģina uzbrukt ar teroraktiem. Viņi nevar."

Venecuēlā kopš 1. aprīļa notiek plaši protesti pret prezidentu un valdību.

Protestētāji, kuri vaino Maduro smagajā ekonomiskajā krīzē, pieprasa prezidenta atkāpšanos un jaunu vēlēšanu noorganizēšanu.

Maduro savukārt paziņojis, ka krīze ir ASV sazvērestība, un cer, ka Konstitucionālās sapulces izveidošana nomierinās protestētājus. Oponenti uzskata, ka šis solis vedīs valsti uz diktatūru.

30. jūlijā notikušās Konstitucionālās sapulces vēlēšanas izpelnījušās starptautisku nicinājumu, un ASV nostājušās valstu avangardā, kas atsakās atzīt šo balsojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!