Foto: Reuters/Scanpix

Venecuēlas opozīcijas līderis Leopoldo Lopess, kura arests 1. augustā izraisīja kritiku starptautiskā līmenī, sestdien tika nogādāts atpakaļ mājas arestā, ziņo "CNN".

"Viņi nupat atgrieza Leopoldo mājās. Mēs strādājam ar lielāku pārliecību un noteiktāk, lai atjaunotu mieru un brīvību Venecuēlā," mikroblogošanas vietnē "Twitter" sacīja Lopesa sieva.

Jau ziņots, ka Venecuēlas izlūkdienesta vīri naktī uz otrdienu aizturēja divus galvenos opozīcijas kustības līderus Lopesu un Antoni Ledesmu, kuri jau līdz tam atradās mājas arestā.

Aresti īstenoti tikai divas dienas pēc pretrunīgi vērtētā balsojuma par izmaiņām konstitūcijā, kas izraisīja protestu pieaugumu. Lopess vairākas dienas pirms balsojuma izplatīja video, aicinot nepiedalīties balsošanā, bet tā vietā doties ielās protestēt pret to.

Venecuēlas Augstāka tiesa sacīja, ka politiķu mājas arests iepriekš atcelts un viņi arestēti, balstoties uz izlūkošanas amatpersonas apgalvojumiem par politiķu plāniem bēgt pēc vēlēšanām.
Baltais nams nosodīja politiķu aizturēšanu.

ASV prezidents Donalds Tramps savā paziņojumā sacīja, ka "ASV uzskata, ka [Venecuēlas prezidents] Maduro ir personīgi atbildīgs par Lopesa, Ledesma un daudzu citu veselības un drošības stāvokli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!