Foto: DELFI

Aviācijas entuziastus ceturtdien pārsteidza lainera "Boeing 787-8 Dreamliner" lidojuma ceļš virs ASV, kurš tādos lidojumu maršrutu izsekošanas portālos kā "Flight Radar" un "Radarbox" ar savu maršrutu "uzzīmēja" savu attēlu.

"Dreamliner" reisam bija nepieciešams pieveikt aptuveni 6500 kilometrus, neskaitot attālumu no pacelšanās brīža Sietlā, Vašingtonas štatā līdz "zīmējuma" sākumam virs Mičiganas štata un pēc tam mājup. Lidmašīnas kreisais spārns "aizskar" Teksasas štata dienvidus, bet astes gals stiepjas pār Alabamas, Tenesijas un Kentuki štatiem.

Lidojums uzsākts ap plkst. 23 pēc vietējā laika trešdienas vakarā un līdz "attēla" pabeigšanai bija nepieciešamas 17 lidojuma stundas. Raksta tapšanas brīdī lidmašīna vēl nav nolaidusies Sietlā, kur atrodas "Boeing" galvenais birojs.

Lielais "zīmējums", visticamāk, ir mārketinga kampaņa 335 pasažieru ietilpīgā "Dreamliner" popularizēšanai. Pirms vairāk nekā pieciem gadiem šis "Boeing" modelis pieredzēja virkni tehnisku ķibeļu, kā rezultātā drošības apsvērumu dēļ uz laiku tika pārtraukti tā lidojumi visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!