Foto: Sputnik/Scanpix

Abhāzijā, kas pasludinājusi neatkarību no Gruzijas un kuras separātistu valdība pastāv ar Krievijas militāro atbalstu, trešdien notika sprādzieni munīcijas noliktavā, kuros gājuši bojā divi un cietuši apmēram 60 cilvēku, ceturtdien informē Abhāzijas Veselības ministrija.

Pēc tās sniegtajām ziņām, zaudējušas dzīvību divas tūristes no Krievijas, kas bija devušās izjādē munīcijas noliktavas tuvumā. Arī vairākums cietušo ir Krievijas tūristi.

Sprādzieni notika Abhāzijas Aizsardzības ministrijas munīcijas noliktavā Gudautas rajona Ckuaras ciemā, kas atrodas pie Melnās jūras.

Abhāzija un Dienvidosetija pasludināja neatkarību no Gruzijas 90. gadu sākumā, taču šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks.

Pēc 2008. gada kara ar Gruziju Krievija atzina Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, taču vēl tās atzīst tikai Nauru, Nikaragva un Venecuēla. Pārējā pasaule Abhāziju un Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas sastāvdaļu "de iure".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!