Foto: AFP/Scanpix
Itālijas varasiestādes trešdien konfiscējušas Vācijas nevalstiskās organizācijas kuģi "Iuventa", pastāvot aizdomām, ka tas izmantots nelegālajā imigrācijā, pavēstīja policija.

Izpildot Sicīlijas Trapāni pilsētas prokurora rīkojumu, Lampedūzas salā preventīvi konfiscēts Vācijas organizācijas "Jugend Rettet" kuģis "Iuventa", teikts policijas paziņojumā.

"Pārbaudes tika sākās 2016.gada oktobrī, un, izmantojot modernas tehnoloģijas un izmeklēšanas metodes, tika iegūti netieši pierādījumi, ka motorkuģis "Iuventa" tika izmantots aktivitātēs, kas sekmējušas nelegālo imigrāciju," teikts paziņojumā.

Kuģis "Iuventa" konfiscēts, Itālijas varasiestādēm mainot politiku pret nevalstisko organizāciju kuģiem, kas Vidusjūras ūdeņos uzņem nelegālos imigrantus.

"Jugend Rettet" ir viena no sešām nevalstiskajām organizācijām, kas darbojas Lībijas piekrastē un ir atteikušās pakļauties Itālijas varasiestāžu jaunajiem noteiktumiem.

Aktīvisti iebilst pret prasību, ka visos nevalstisko organizāciju kuģos, kas nodarbojas ar nelegālo imigrantu pārvadāšanu, ir jābūt Itālijas policistiem, kā arī pret aizliegumu pārvietot imigrantus no viena aktīvistu kuģa uz citiem.

Itālijā no Lībijas kopš 2014.gada sākuma ieradušies aptuveni 600 000 nelegālo imigranti, pārsvarā tie ir afrikāņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!