Lai grautu morāli kurdu vadīto "Sīrijas Demokrātisko Spēku" (SDF) karavīru vidū, kuri gandrīz ik dienas ieņem aizvien jaunus Rakas kvartālus, džihādisti aizvien aktīvāk izmanto mazo dronu mestas bumbas, liecina džihādistu soctīklos publicētie attēli un video.

Uzbrukumi ar nelielu dronu mestām bumbām populāra kļuva pērn. Visbiežāk tiekot izmantoti parastie kvadrokopteri, kādus Latvijā var redzēt arī aktīvu foto entuziastu ekipējumā. Papildus kamerai džihādisti tiem mēdz piestiprināt nelielas, bet efektīgas bumbas un raķetes.

Šī taktika teroristu organizācijai "Daesh" neprasa lielus resursus, turklāt tā ir biedējošāka par artilērijas šāviņiem, jo klusie un nelielie droni ir grūti pamanāmi, un pat snaipera lodēm, jo bumba var tikt nomesta arī tālu aiz frontes. Savukārt pats drona vadītājs var palikt slēpnī. Šobrīd, kad ASV atbalstītie SDF pret Rakā ielenktajiem džihādistiem atklājuši arī dienvidu fronti, šā tipa uzbrukumi kļuvuši par ikdienu.

Līdz šim islāmisti plaši pielietoja un joprojām izmanto iespēju pēc iespējas vairāk kauju aizvadīt pilsētās. Pamestos namos var viegli uzstādīt spridzekļus, tāpat var mīnēt ielas, uzbrukt ar sprāgstvielām pildītos auto, kuri līdz pēdējam brīdim paslēpti ēkās, maskēt snaiperus un mazās grupās pārvietoties pa pazemes tuneļiem vai starp mājām pa sienās izsistiem caurumiem.

SDF Rakas frontē:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!