ASV prezidents Donalds Tramps pats personiski nodiktējis maldinošo paziņojumu savam dēlam par tikšanos ar krievu juristi 2016. gada jūnijā, pirmdien ziņoja laikraksts "Washington Post".

Trampa vecākais dēls Donalds Tramps juniors 2016. gada jūnijā ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā Ņujorkā tikās ar krievu juristi Natāliju Veseļņicku, cerot saņemt kompromitējošu informāciju par sava tēva vēlēšanu sāncensi Hilariju Klintoni. Tramps juniors jūlijā apstiprināja, ka šāda tikšanās notikusi, publiskojot savu e-pasta saraksti.

"Washington Post" ziņoja, ka pēc tam, kad informācija par šo tikšanos nonākusi atklātībā, Trampa padomnieki ieteikuši Trampam junioram nākt klajā ar patiesu šīs tikšanās aprakstu, lai vēlāk šo paziņojumu nebūtu iespējams apšaubīt, ja atklātībā nonāktu visas detaļas. Taču Tramps 8. jūlijā, lidojot mājās no Vācijas, atteicies no šīs ieceres un personiski nodiktējis paziņojumu, kurā apgalvots, ka Tramps juniors ar krievu juristi galvenokārt apsprieduši ASV un Krievijas adopcijas politiku un šī tikšanās nav bijusi saistīta ar prezidenta vēlēšanu kampaņu. Vēlāk atklājās, ka Trampa juniora paziņojums bija maldīgs.

Baltais nams un Trampa juniora advokāts "Washington Post" ziņoto vēl nav komentējuši, bet Trampa advokāts Džejs Sekulovs nācis klajā ar paziņojumu, ka laikraksta sniegtais skaidrojums neprecīzs un maldinošs.

Trampa juniora un Veseļņickas tikšanās pērnā gada jūnijā ir kļuvusi par svarīgu faktu apgalvojumiem, ka Trampa vēlēšanu kampaņa pērn sadarbojusies ar Maskavas slēptiem centieniem atņemt ASV vēlētāju atbalstu Klintonei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!