Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka 755 ASV diplomātiem ir jāatstāj Krievija, svētdien ziņo Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

"Teju tūkstoš diplomātu un tehnisko darbinieku, kas strādāja un strādā vēl joprojām Krievijā - 755 no viņiem vajadzētu pārtraukt savu darbību," ekskluzīvā intervijā Krievijas telekanālam "Россия-1" sacījis Putins.

Sākot no 1. septembra diplomātisko personu un tehnisko darbinieku skaits, kas strādā ASV vēstniecībā Maskavā, ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā, kā arī Jekaterinburgā un Vladivostoka, būs jāsamazina līdz 455 cilvēkiem, atzīmē "Interfax".

Tas ir tieši tikpat liels cilvēku skaits, cik daudz pašlaik Vašingtonā ir krievu diplomātu un tehnisko darbinieku. Putins arī norādījis, ka viņš varētu uzlikt vairāk sankciju, tiesa, to nav vēlējies darīt, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Savukārt intervijā "VGTRK" Putins spriedis, ka Krievijas un ASV attiecības tik ātri nevarētu mainīties uz to labāko pusi. "Mēs diezgan ilgi gaidījām, kad, iespējams, situācija mainīsies uz labo pusi. Tiesa, ja tā arī mainīsies, tad tas nenotiks tik ātri," apgalvojis Putins.

Jau ziņots, ka ASV Pārstāvju palāta otrdien pieņēma likumprojektu par jaunu sankciju noteikšanu pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju.

Tas ietver sankciju paketi, kas "piegriež skrūves mūsu bīstamākajiem pretiniekiem, lai saglabātu amerikāņu drošību", pēc balsojuma norādīja Pārstāvju palātas spīkers Pols Raiens.

Šo sankciju piemērošanas gadījumā varētu tikt sodītas arī Eiropas kompānijas, kas iesaistījušās Krievijas enerģētikas sektora attīstībā.

Senāts jūnijā pieņēma likumprojektu par sankcijām pret Krieviju, lai to sodītu par intervenci Ukrainā un Sīrijā, kā arī par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins vizītes laikā Somijā ceturtdien paziņojis, ka gadījumā, ka ASV pieņems jaunas sankcijas pret Krieviju, tad tā būšot savu ģeopolitisko priekšrocību izmantošana konkurences cīņā "ar īpašu cinismu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!