Foto: Reuters/Scanpix
Svētdien, 30. jūlijā, Venecuēlā notiek pretrunīgi vērtētās Konstitucionālās asamblejas vēlēšanas, ziņo britu raidsabiedrība "Sky News".

Medijs ziņo, ka šajās vēlēšanās ielās izgājuši simtiem cilvēku, kas protestē pret balsojumu. BBC vēsta, ka protesta akcijās nošauts viens opozīcijas aktīvists.

Dažviet pie vēlēšanu iecirkņiem izveidojušās pat garas rindas.

Jau vēstīts, ka opozīcija 16. jūlijā sarīkoja balsojumu, kurā iedzīvotāji tika aicināti paust atbalstu vai noraidīt kreisā prezidenta Nikolasa Maduro plānu ievēlēt asambleju, kas pārstrādātu valsts konstitūciju. Tā kā šis balsojums notika bez varasiestāžu atbalsta, tam bija tikai simboliska nozīme.

Maduro 16. jūlija opozīcijas rīkoto balsojumu nodēvēja par "opozīcijas partiju iekšēju konsultatīvu pasākumu".

Tāpat opozīcija ir aicinājusi boikotēt 30. jūlijā paredzētās Konstitucionālās asamblejas vēlēšanas. Savukārt valdība ir paziņojusi, ka lūgs Augstākajai tiesai anulēt opozīcijas balsojuma rezultātus.

Opozīcijas spēki aicina gāzt no amata Maduro, viņu vainojot ekonomikas krīzē, kuras dēļ valstī ir pārtikas produktu, medikamentu un citu pamatpreču deficīts. Valsti regulāri notiek vardarbīgi pret valdību vērsti protesti, kurus apspiežot, nogalināti desmitiem protestētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!