Foto: AP/Scanpix
Policija reidā nošāvusi Ozamizas pilsētas mēru Rejnaldo Parojinogu, kuru Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte apsūdzējis saistībā ar narkotiku tirdzniecību, svētdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Policija izpildījusi pavēli un nošāvusi mēru viņa mājās. Līdz ar mēru nošauta arī viņa sieva un vēl 10 cilvēki. Starp mēra apsargiem un policiju bija izcēlusies apšaude. Tiesa, apšaudi noliedzis mirušā mēra pārstāvis.

Likumsargi paziņojuši, ka no viņa mājas atsavināti ieroči, skaidra nauda un nelegālās narkotikas.

BBC atzīmē, ka šis jau ir trešais Filipīnu mērs, kurš tiekot nogalināts, jo Duterte to apsūdzējis par narkotiku tirdzniecību. 2016. gadā cietumā tika nogalināts Albueras pilsētas mērs Rolando Espinosa, bet pats pirmais nogalinātais mērs bija Samsudins Dimakums Filipīnu dienvidos, kurš gāja bojā apšaudē. Arī šos abus Duterte bija nosaucis par iesaistītiem narkotiku tirdzniecībā.

Jau ziņots, ka 2016. gada maijā pie varas nākušais Duterte paziņoja, ka vēloties pasargāt Filipīnas no kļūšanas par "narkotiku lielvalsti", kam sekoja izrēķināšanās ar aizdomās turētiem narkodīleriem un narkotiku lietošanā un izplatīšanā iesaistītām personām.

Kopš "narkotiku kara" sākuma ir nogalināti vairāk nekā 7000 cilvēku, atzīmē BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!