Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps runājis ar savem padomdevējiem par ģenerālprokurora Džefa Sešonsa atlaišanu, pavēstīja avoti. Prezidents joprojām ir neapmierināts ar Sešonsa lēmumu norobežoties no visiem jautājumiem, kas skar izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās

Privāti Tramps, pēdējās dienās runājot ar sabiedrotajiem, spriedis par iespējamām sekām, kas varētu būt Sešonsa atlaišanai, pastāstīja trīs cilvēki, kas nesen runājuši ar prezidentu.

Tiesa gan, Tramps bieži mēdzot runāt par iespējamām kadru maiņām administrācijā, tomēr pēc tam nekādus soļus nesper. Tāpēc cilvēki, kas ir runājuši ar Trampu, brīdināja, ka pārmaiņas var nesekot drīz vai arī tās var nenotikt nemaz.

Tramps savas dusmas pirmdien pauda arī publiski, Sešonsu tviterī nodēvējot par "aplenkto". Savukārt otrdien prezidents savam ģenerālprokuroram pārmeta, ka tas ieņēmis "ļoti vāju" nostāju demokrātu Baltā nama pretendentes Hilarijas Klintones e-pastu lietā.

"Ģenerālprokurors Džefs Sešonss ieņēmis ĻOTI vāju pozīciju attiecībā uz Hilarijas Klintones noziegumiem (kur ir e-pasti un Demokrātu nacionālās komitejas serveris) un izlūkinformācijas nopludinātājiem," otrdien tviterī norādīja Tramps.

Tramps jau iepriekš atklāti kritizējis Sešonsu par to, ka viņš sevi norobežojis no federālās izmeklēšanas par Krievijas iejaukšanos 2016. gada vēlēšanās. Sešonss sacījis, ka neplāno atkāpties.

Bijušā Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) vadītāja Roberta Millera veiktās izmeklēšanas dēļ vairojoties spiedienam, Tramps atkal cenšas aktualizēt Klintones e-pastu skandālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!