Foto: AFP/Scanpix

Protestētāji Francijas dienvidrietumu pilsētā uzbūvējuši teju divus metrus augstu mūri ap kādas neizmantotas viesnīcas ieeju, lai nepieļautu, ka tajā tiek izvietota imigrantu patversme.

Strādājot nakts aizsegā, vairāki desmiti Pireneju kalnu Semeakas pilsētas iedzīvotāju uzbūvējuši 18 metrus garu un 1,8 metrus augstu mūri, liedzot piekļuvi viesnīcas "Formule 1" ieejai, apstiprināja iedzīvotāju grupas pārstāvis.

"Mēs neesam pret migrantiem, bet ir jāņem vērā pilsoņi," Lorēns Tekseira sacīja ziņu aģentūrai AFP. "Nekas netiek plānots imigrantu ikdienas dzīvei," viņš sacīja, piebilstot, ka pilsētā ar 5000 iedzīvotāju jaunpienācējiem netiks nodrošinātas skolas un citi sabiedriskie pakalpojumi.

Varasiestādes nav konsultējušās ar iedzīvotājiem par bijušās mazbudžeta viesnīcas pārvēršanu par patversmi 85 imigrantiem, viņš norādīja. Semeakas viesnīca ir viena no 62 mazbudžeta viesnīcām, kuras iegādājusies valdība, lai tajās izmitinātu imigrantus, kas šobrīd dzīvo Parīzes un Kalē ielās.

Tā kā vasarā gaidāma nelegālo imigrantu skaita palielināšanās, valdība tiek pakļauta arvien lielākam spiedienam radīt vairāk patversmju. Jau pērn vairākās Francijas pilsētās notika protesti pret imigrantu patversmju ierīkošanu, bet vairumā vietu līdz ar imigrantu ievākšanos šie protesti apsīkuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!