Foto: AP/Scanpix

Tuvojoties Lielbritānijas princeses Diānas nāves 20. gadskārtai, viņas dēli Viljams un Harijs dokumentālā filmā atklājuši līdz šim publiski neizskanējušas detaļas par savu māti.

Kā vēsta AFP, viena no lietām, ko brāļi nožēlo ir tas, ka pēdējā viņu telefonsaruna ar princesi Diānu, kas notikusi viņas nāves dienā, bijusi īsa un sasteigta.

"Viņa runāja no Parīzes. Es nevaru precīzi atcerēties, ko es teicu, bet viss, ko es atceros, ir tas, ka es, visticamāk, līdz mūža beigām nožēlošu to, cik šī saruna bija īsa," teica princis Harijs.

Viņam tobrīd bija 12 gadi, bet viņa brālim Viljamam - 15. 1997. gada 31. augustā viņu māte un viņas draugs Dodi Alfajeds gāja bojā auto avārijā Parīzē, cenšoties izvairīties no preses fotogrāfiem.

Arī šoferis, kurš bija alkohola reibumā, nomira.

Abi brāļi tobrīd atradās karalienes rezidencē Skotijā. Viljams mātei stāstīja, cik labi viņi tur pavada laiku, un pēc iespējas ātrāk vēlējās atvadīties.

Dokumentālajā filmā brāļi Diānu raksturo kā ļoti nerātnu māti, kas dēlus izjokojusi, vedusi slepenās ekskursijās pa Londonu, bet vecākā dēla dzimšanas dienā uzlūgusi trīs tā brīža slavenākās supermodeles - Naomi Kempbelu, Sindiju Kraufordi un Kristiju Tērlingtonu, tādējādi pamatīgi samulsinot pusaudzi.

"Mūsu māte viscaur bija bērns. Kad kāds man saka - tātad viņa bija jautra, pastāsti kādu piemēru -, viss ko es dzirdu galvā, ir viņas smiekli," atzīst Harijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!