Foto: Reuters/Scanpix

ASV īpašā padome, kas izmeklē iespējamās ASV prezidenta Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas un Krievijas saites pārbauda plašu darījumu loku, kas saistīti ar Trampa biznesu un viņam pietuvinātām personām, atsaucoties uz izmeklēšanai tuvu stāvošu personu, vēsta "Bloomberg".

Federālais izmeklēšanas birojs un citi izmeklētāji pārbauda darījumus, kuros Krievijas uzņēmēji un amatpersonas iegādājušās dzīvokļus Trampa īpašumos, prezidenta saistību ar pretrunīgi vērtētu nekustamā īpašuma projektu Ņujorkā, kas īstenots sadarbībā ar Krievijas partneriem, 2013. gada "Miss visums" konkursu Maskavā, kā arī Trampa Floridas villas pārdošanu krievu oligarham 2008. gadā.

Izmeklēšanā iekļauta arī iespējamas naudas atmazgāšanas lieta, ko, iespējams, īstenojis Trampa bijušais kampaņas vadītājs Pols Manaforts.

Jau ziņots, ka Trampa bijušais vēlēšanu kampaņas vadītājs Pols Manaforts slepeni strādājis krievu miljardiera Oļega Deripaskas labā, lai veicinātu Krievijas prezidenta Vladimira Putina intereses, iepriekš vēstīja mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!