Foto: AFP/Scanpix

Turcijā atkārtoti aizturētas divas cilvēktiesību aktīvistes no četriem, kuri šonedēļ tika atbrīvoti no pirmstiesas apcietinājuma pretrunīgi vērtētajā "Amnesty International" lietā, kas izsaukusi kārtējo Ankaras attiecību saasinājumu ar Rietumiem.

Iepriekš atbrīvotie četri aktīvisti ir starp tām desmit personām, kas 5. jūlijā tika aizturētas Marmora jūras Bijikadas salā, kur viņi kādā viesnīcā piedalījās seminārā par digitālo drošību. Visiem aktīvistiem būs jāstājas tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām palīdzībā bruņotai teroristiskai organizācijai.

Otrdien tiesa nolēma sešus no aktīvistiem paturēt apcietinājumā, tostarp starptautiskās cilvēktiesību organizācijas "Amnesty International" Turcijas biroja direktori Idilu Eseri, vācu cilvēktiesību aktīvistu Pēteru Šteitneru un Zviedrijas pilsoni Ali Garavi.

Četrus pārējos aktīvistus Turcijas tiesa no apcietinājuma atbrīvoja, aizliedzot viņiem līdz tiesas prāvas sākumam un tās laikā izbraukt no valsts.

Taču, apmierinot prokuratūras apelāciju, Stambulas tiesa piektdien izdeva orderus četru atbrīvoto atkārtotai aizturēšanai.

Viena no aktīvistēm tika piektdien aizturēta savās mājās Stambulā, bet otra – sestdien savā dzīvoklī Ankarā, ziņo "Amnesty International".

Divu atlikušo aktīvistu atrašanās vieta pagaidām nav zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!