Foto: AFP/Scanpix

Vladimirs Putins, taujāts par plāniem pēc prezidentūras pamešanas, norādījis: "Bet es vēl neesmu izlēmis, vai pametīšu prezidentūru," vēsta "The Guardian".

Mēnesi pēc tam, kad tūkstošiem Krievijas jauniešu devās ielās, lai protestētu pret korupciju Kremļa elites aprindās, piektdien Putins aizvadīja diskusiju ar simtiem jauniešu, lai demonstrētu sevi kā jauniešiem draudzīgu prezidentu.

Putins atbildes sniedza Soču skolā "Sirius", kas paredzēta talantīgiem bērniem. Šo skolu Putins atklāja pirms vairākiem gadiem.

Kā atbildes reakcija Putina izteikumam telpā izskanēja smiekli un aplausi no auditorijas, kuru lielākoties veidoja jaunieši, kas dzimuši vēl pēc 2000. gada, kad Putins pirmo reizi kļuva par Krievijas prezidentu.

Krievijas prezidenta vēlēšanas norisināsies nākamā gada martā. Tiek lēsts, ka Putins tajās piedalīsies un uzvarēs, turpinot darbu nākamos sešus gadus. Opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš organizēja neseno protestu, uzsvēra, ka labprāt piedalītos vēlēšanās, bet visdrīzāk viņa vārds uz balsošanas biļetena parādīties nevarēs.

Putins pavadīja trīs stundas sarunās ar jauniešiem, kas tiešraidē pārraidītas Krievijas televīzijā. Tiek pieļauts, ka klātesošie izvēlēti tā, lai sarunas gaitu nodrošinātu bez naidīgiem jautājumiem.

Diskusijas virzība noteikta pēc pirmā jautājuma, kad Putinam izteikta pateicība par skolai sniegto atbalstu un bērniem dāvātajām iespējām. "Es varu arī pavēstīt, ka "Sirius" ir manis izdomāts nosaukums," norādīja Putins pēc ilgstošiem aplausiem.

Diskusijas gaitā Krievijas prezidents atbildēja uz klātesošo jautājumiem par savu personīgo dzīvi un priekšrocībām, tāpat sarunu tematos iekļaujot jauniešu sasniegumus sportā, mūzikā un zinātnē. Diskusijā netika runāts par ārpolitiku, reģionālajām problēmām vai citām citkārt preses konferencēs iekļautām tēmām. Netika aplūkots jautājums par apgalvojumiem, kas norāda uz Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanu gaitā, vai pieminēta Krievijas prezidenta nesenā tikšanās ar ASV preizdentu Donaldu Trampu G20 samitā.

Tāpat diskusijā netika pieminēta Navaļnija ar Putinu saistītā korupcijas izmeklēšana, kas bija motivācija nesenajiem jauniešu protestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!