Foto: Publicitātes foto

Helikopteru bāzeskuģus "Mistral", kurus no Francijas pērn iegādājās Ēģipte, tā tagad aprīkojusi ar "Avenger" pretgaisa aizsardzības sistēmām "AN/TWQ-1", portālam "Janes" apstiprinājusi Ēģiptes aizsardzības ministrija.

Uz "Humvee" automašīnu bāzes novietotās pretgaisa aizsardzības sistēmas piestiprinātas uz "Mistral" helikopteru pacelšanās klāja. Tās nupat uz bāzeskuģu klāja novērotas Ēģiptes un Francijas kopīgo militāro mācību "Cleopatra 2017" laikā, bet, ņemot vērā, ka šāda prakse novērota jau iepriekš, tās visticamāk izvēlētas kā kuģu standarta aizsardzības līdzekļi.

"Avenger" sistēmas, kuru mērķis ir aizsargāties pret vadāmajām raķetēm, droniem, zemu lidojošām lidmašīnām un helikopteriem, Ēģiptes Gaisa spēku rīcībā ir jau gadiem, norāda militārais portāls "Janes". Tām ir grozām tornis, kurā var vienlaikus ielādēt līdz astoņām "Stinger" raķetēm.

Ēģiptes iegādātos "Mistral" klases kuģus sākotnēji Francijā pasūtīja Krievija, bet pēc tās īstenotās Ukrainai piederošās Krimas okupācijas Eiropas Savienības pēcāk uzlikto sankciju dēļ darījums tika anulēts. Krievija paredzēja kuģus aprīkot ar "3M-47 Gibka" torņiem un "Igla-S" raķetēm, kā arī diviem "AK-630" lielgabaliem.

Foto: AFP/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!