Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas opozīcijas līderis Leopoldo Lopess sestdien tika atbrīvots no cietuma, jo Augstākā tiesa nolēma, ka viņam piespriestais ieslodzījums ir jānomaina pret mājas arestu Lopesa veselības stāvokļa dēļ.

Iznākot no cietuma, Lopess, kurš ir centriskās partijas "Tautas griba" līderis, atritināja Venecuēlas karogu un simtiem atbalstītāju, kas bija sapulcējušies, gaidot viņa atbrīvošanu, paziņoja: "Jā, mēs varam!"

"Es joprojām esmu stingri pret šo režīmu. Es atkārtoti apliecinu savu apņemšanos cīnīties, līdz Venecuēla būs brīva," sacīts Lopesa paziņojumā, ko izplatījusi viņa partija.

Neilgi pirms tam Venecuēlas kreisais prezidents Nikolass Maduro televīzijā aicināja Lopesu aicināt uz mieru un paust nožēlu par izdarīto.

Maduro izteica cerību, ka Lopesa paziņojums varētu kalpot par samierināšanās pamatu. "Nācija vēlas mieru," teica Venecuēlas prezidents.

Jau ziņots, ka februārī Augstākā tiesa paturēja spēkā 14 gadu cietumsodu Lopesam, kuru viņš bija pārsūdzējis.

2015. gada septembrī Lopesam tika piespriests 14 gadu cietumsods par musināšanu uz vardarbību pret valdību 2014. gada demonstrācijās, kuru laikā gāja bojā 43 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!