Foto: Reuters/Scanpix

ASV viceprezidents Maiks Penss, spītējot rakstiskam brīdinājumam neaiztikt Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) tehniku, to tik un tā izdarījis, izsaucot plašu reakciju sociālajos tīklos.

Penss iemūžināts fotogrāfijā Floridas Kenedija kosmosa centrā, turot kreiso roku uz topošā kosmosa kuģa "Orion", dažus centimetrus no zīmes, kas brīdina apmeklētājus tehnikai nepieskarties.

"Twitter" lietotāji norādīja, ka arī ASV prezidenta Donalda Trampa rokdarbi ir jau iepriekš nonākuši mediju uzmanības lokā. Savukārt kādā tvītā Pensa izgājiens salīdzināts ar Republikāņu partijas nostāju jautājumos, kas saistīti ar sieviešu tiesībām.

Neizpalika arī jokdari, kas neveiklo situāciju padarīja vēl mulsinošāku, ņemot talkā "Photoshop" iemaņas.

Kāds lietotājs Pensu aizstāvēja, trāpīgi norādot, ka brīdinājums ir pēdiņās, tāpēc viceprezidents neko nepareizu nav izdarījis.

Arī pats Penss iesaistījās tvitera asprātību cīņā, rakstot, ka pieskarties tehnikai viņu izprovocējis senators Marko Rubio.


Rubio atcirta Pensam, sakot, ka viņš viceprezidentu ir brīdinājis - "ja tu to saplēsīsi, tad tev nāksies to pirkt".

"Twitter" cīniņu noslēdza pati NASA, rakstot, ka iekārtu tomēr aiztikt drīkstēja un darbiniekiem tāpat tā būtu jānotīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!