Foto: AFP/Scanpix

Kopīgie zaudējumi no Krievijas agresijas rezultātā sagrautajiem infrastruktūras objektiem Donbasā sasniedz 50 miljardus dolāru, paziņojis Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Ivans Rusnaks.

"Ukrainas austrumos sagrauti enerģētikas, transporta, sociālās un citu sfēru infrastruktūras objekti. Cilvēki palikuši bez darba vietām. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, kopējā Ukrainas tiešo zaudējumu summa ir aptuveni 50 miljardi dolāru," Kijevā pavēstīja Rusnaks.

Viņš norādīja, ka konflikta eskalācijas dēļ Donbasā pasliktinājusies humānā situācija. "Pilsoniskā sabiedrība prasa vispirms atrisināt ūdens apgādes, gaismas un gāzes piegādes jautājumus, sanitāro nodrošinājumu un piedalīšanos higiēnas ievērošanā, preču drošībā un ēdināšanā, nodrošināšanu ar pagaidu mājvietām, izmitināšanas un medicīniskās apkalpošanas organizēšanu," sacīja Rusnaks.

Viņš arī atgādināja, ka kopš konflikta sākuma Donbasā gājuši bojā vairāk nekā 2700 ukraiņu karavīri, vairāk nekā 10 000 guvuši ievainojumus. Šobrīd situācija pretterorisma operācijas zonā Donbasā saglabājas smaga, taču kontrolējama, piebilda Rusnaks.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!