Foto: Publicitātes foto
ASV vadītā koalīcija, kas izveidota cīņai ar teroristu grupējumu "Daesh", veido ārzemju karotāju datubāzi, lai varētu izsekot džihādistus, kas atgriežas dzimtajās valstīs no Sīrijas un Irākas, ceturtdien apliecināja augsta ranga ASV amatpersona.

Šo centienu mērķis ir novērst teroraktus, kādi nesen tika pieredzēti Eiropā, drošības jautājumiem veltītā konferencē Izraēlā sacīja Baltā nama sūtnis koalīcijā Brets Makgērks.

"Mūs koalīcija veido ārvalstu karotāju globālo datubāzi, izmantojot informācijas apmaiņas tīklus un Interpolu, lai nodrošinātu, ka visi, kas cīnās kopā ar "Daesh" Sīrijā un Irākā, varētu tikt identificēti - vai nu veicot transportlīdzekļu vadītāju pārbaudes uz ceļiem, veicot pārbaudes ieceļošanas punktos uz robežas, vai arī īstenojot kārtējos policijas uzdevumus," sacīja Makgērks.

Koalīcijai arī ir panākumi centienos nepieļaut, ka "Daesh" Sīrijā pievienojas jauni karotāji, ikgadējā konferencē Herclijā, netālu no Telavivas, sacīja amatpersona.

"Runājot par ārvalstu karotājiem, mēs pamatā esam apturējuši viņu plūsmu no Turcijas uz Sīriju - no vairākiem simtiem nedēļā līdz vienīgi dažiem vairumā mēnešu, kā tas ir tagad," norādīja Makgērks.

"Daesh" kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!