Foto: AFP/Scanpix

Vismaz 29 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti ar sprāgstvielām pildītas automašīnas eksplozijā pie bankas ēkas Afganistānas dienvidu provincē Helmandā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Spridzeklis detonēts pie bankas vārtiem provinces galvaspilsētā Laškargāhā. Starp bojāgājušajiem un cietušajiem ir gan civiliedzīvotāji, gan drošības spēku pārstāvji.

Foto: AP/Scanpix

Helmandas provincē ir teritorijas, kas atrodas nemiernieku kontrolē. Martā kaujinieku rokās krita nozīmīgais Sangīnas rajons. Pēdējos gados Afganistānā ir notikuši vairāki uzbrukumi bankām, kur civilie un militārie darbinieki saņem algas.

Par uzbrukumu atbildību pagaidām neviens nav uzņēmies. Pēdējos mēnešos nāvējošus uzbrukumus valstī ir sarīkojis gan grupējums "Taliban", gan "Daesh". Uzbrukumu skaits ir pieaudzis kopš "Taliban" izziņoja sākumu savai ikgadējai pavasara ofensīvai.

Svētdien pašnāvnieka-spridzinātāja uzbrukumā austrumu pilsētā Gardīzā tika nogalināti pieci policisti un ievainoti vēl 30 cilvēki. 31. maijā milzīgā sprādzienā Kabulas centrā gāja bojā vairāk nekā 150 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!